Alla inlägg under november 2006

Av m. - 15 november 2006 19:13

hämtat ut biljetter till ockelbo, lämnat kläder till myrorna, ordnat present till morfar & köpt lp-skivor (10 för 100), alltifrån rysk-bulgarisk kyrkmusik till sinatra.nu sjunger evert taube och det känns lite somrigt mitt i höstvintern och sprakar sådär hemtrevligt som det gör från gamla skivor.& jag tänker lite på jackson, pappa-familjens hund som inte finns mer, blev 14 år.som har funnits sådär länge så man glömt bort hur det var när han inte fanns.14 år är nog ändå rätt mycket för att vara en hund, men,jag tror aldrig det slutar kännas när någon dör.vare sig det gäller en människa eller ett djur.

ANNONS

H.

Av m. - 12 november 2006 11:17

jag får lätt storhetsvansinne när jag är på bibliotek, dvs, jag vill låna så många böcker som möjligt..(får försöka begränsa mig och bara ta så många som jag orkar bära..:)den här gången blev det 9 böcker vars författare alla börjar på bokstaven H.tycker mycket om bibliotek; det där lugnet & växterna (som inte är plastväxter..)alla små vrår där man kan sitta, bläddra i böcker, tjuvlyssna på samtal, titta ut genom fönster..& känna sig överväldigad över hur otroligt många ord, berättelser man har runtomkring sig.

ANNONS
Av m. - 12 november 2006 10:59

det här är dadelpalmer.eller palmer skulle jag inte direkt kalla dem, de är inte så stora precis, de började också växa i våras.sparade några kärnor från två dadlar som jag åt på julen, stoppade i jorden och väntade & väntade i flera månader.men inget hände.precis när jag skulle slänga dem och hade börjat hälla ut jord i papperskorgen, såg jag att det hade kommit små små groddar på kärnorna.så det var bara att stoppa tillbaka jorden och fortsätta vänta..riktiga dadelpalmer kan bli upp till 20 m och började odlas i asien eller afrika, man vet inte riktigt.men sådana som man odlar inomhus blir som högst en till två meter.har förresten lärt mig att dadlar stavas med ett d och inte daddlar, som jag annars har skrivit..mycket märkligt.dadlar är klart en av de bästa sakerna med julen (men jag fuskar och äter dem gärna året runt..)

Av m. - 12 november 2006 10:26

det här är en papegojblomma,än så länge väldigt liten..den började växa nån gång i våras, från ett frö som mamma hade tagit med från kanarieöarna.har hört att det kan ta upp till 7 år innan den börjar blomma för första gången!om 7 år..då är jag 29.undra vad man gör då? förhoppningsvis vet man lite mer än vad man gör nu iallafall.men så långt fram varken vill eller vågar jag tänka nu.först får jag se om papegojblomman överlever vintern..;)

Av m. - 10 november 2006 23:24

de sägs ha börjat dyka upp i stockholm nu också..rondellhundarnaoch, sötaste ekopingvinerna, bild från dagens dn bostad

Av m. - 9 november 2006 20:40

frågan var, vet du vart du ska fira jul än?(från metro idag)och de flesta svarade; hos släkt, svärföräldrar..jag gillar det här svaret..

Av m. - 9 november 2006 20:36

..gjorde granatäppleapelsinjuice.

Av m. - 9 november 2006 20:17

granatäpple & nyinköpt tyghandlade ett granatäpple idag.det är en spännande frukt som jag inte visste så mycket om, har bara ätit någon gång tidigare.sökt på granatäpple och bla hittat att frukterna växter på ett träd som kan bli 8 m högt.det härstammar ursprungligen från västindien, men växer också vilt runt medelhavsområdet och mellanöstern.och trädet har vackra orangea blommor, innan det blir granatäpplen.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se